Diaconale Adventsactie
Bouwen aan Toekomst

Gereedschapskisten vakopleiding Palestijnse jongeren

Dit jaar vieren we ons 425-jarig bestaan als lutherse gemeente. Om onze dankbaarheid te delen zamelden we het hele jaar door al geld in voor gereedschapskisten voor Palestijnse jongeren in Oost-Jeruzalem en de Westbank. Deze jongeren – jongens en meiden - volgen een vakopleiding van de Lutherse Kerk aldaar.

Er kan gekozen worden uit: hout- of metaalbewerking, autotechniek, electrotechniek, ICT, catering en huisnijverheid. Nieuwe cursisten hebben een gereedschapskist / uitrusting nodig voor hun praktijkopleiding, maar hiervoor is thuis niet altijd genoeg geld. Wij helpen met de aanschaf. De cursisten mogen de gereedschapskist houden als ze hun diploma halen. Dat vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt. Mede dankzij uw steun spaarden we al 14 gereedschapskisten
(à € 380,--) bij elkaar.


De jongeren ontvangen bij aanvang van hun opleiding een uitrusting – hier een gereedschapskist voor de timmercursus - voor de ontwikkeling van hun praktische vaardigheden. Na de opleiding mogen ze de gereedschapskist houden. Dit vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt (foto A. Johnson/LWF)

Bouwen aan Toekomst
Ook de Diaconale Adventsactie wijden we deze keer aan dit project. Met als thema ‘Bouwen aan Toekomst’. Wat zou het geweldig zijn als we uiteindelijk 30 gereedschapskisten kunnen aanbieden. Dat wil zeggen 30 jongeren een onmisbare steun in de rug geven bij het bouwen aan hun toekomst. Tijdens de Adventsperiode bidden en collecteren we voor hen. Er worden bouwplaten uitgedeeld waar u (of uw (klein)kinderen) een spaardoosje in de vorm van een gereedschapskistje van kunnen knutselen. Hiermee kunt u ook thuis sparen voor het project. De bouwplaat kan besteld worden bij het diaconaal centrum ‘In de Zwaan’. Ook kunt u de bouwplaat hier downloaden en printen - iets dikker printpapier bouwt dan het beste.


Cateringstudenten in Beit Hanina (Oost-Jeruzalem) poseren
met chefkok Amir Babeesh en directeur Yousef Shalian (foto M. Brown/LWF)

Verkoop olijfolie
De diakenen zullen rond de kerkdiensten en Adventsactiviteiten ook weer flesjes olijfolie, zeep en za’atarkruiden uit de Palestijnse gebieden verkopen. 


Bilal kon met hulp van het VTC een eigen garage starten. De jongeren worden zowel
technisch als bedrijfseconomisch opgeleid. (foto Y. Shalian/LWF)

Uw steun is bijzonder welkom
Gemeenteleden ontvangen tevens thuis een brief met een acceptgirokaart, met het verzoek om bij te dragen aan de gereedschapskisten. Maar natuurlijk zijn spontane overmakingen ook welkom op NL 80 INGB 0004620048 t.n.v. Diaconie Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam o.v.v. ‘gereedschapskisten’.

De Diaconie valt onder de ANBI-regeling en uw giften zijn aftrekbaar van de belasting. Meer informatie op www.diaconie.com.


Sarah Salem behaalde haar diploma telecommunicatie en houdt namens de studenten
een afscheidstoespraak. Ze bedankt ook Lutherse Kerk en de docenten
voor de opleiding en de support. (Foto K. Brown)